Neee! Echt niet! Zen doe je maar op je kussen.

2010-02-24

Boeddha en Jezus in één strip

Het is het einde der tijden, Boeddha en Jezus zijn terug op aarde voor vakantie en wonen samen in een krap appartementje in Tokyo. Jezus krijgt aandacht van de meisjes omdat ie op Johnny Depp lijkt, Boeddha moet juist het onderspit delven: Iedereen wil zonodig z'n voorhoofd aanraken.
In de strip Saint Young Men van Hikaru Nakamura wordt veel gegrapt met de christelijke en boeddhistische iconografie, reciteert Boeddha de hart soetra wanneer ze een achtbaan ritje maken, zie je veel 'typisch Japanse gebruiken' (bijv. in nette rijen op de metro wachten) en wordt er (natuurlijk) verwezen naar Japanse (pop)cultuur zoals de Boeddha reeks van Osamu Tezuka.

De strip is zelfs zo populair dat in meisjesbladen de hoofdpersonen al staan voor een nieuwe trend: Buddha Boys ('Bosatsu danshi').
Literally, a bosatsu is a Bodhisattva, or enlightened being, which in statuary form are often rather thin and intense-looking. A bosatsu danshi likewise “has a beautiful face, smooth skin, slim body, but is not too feminine. Theirs is an attractiveness and sensuality beyond mere sex and age.”
Lijkt er toch nog hoop voor Boeddha :).


Saint Young Men (in 'scanlation')
buddha boys via metropolis

1 opmerking:

  1. Bwahaha! Schitterende blog heb je hier zeg. Waarom vond ik die niet vroeger? :)

    BeantwoordenVerwijderen