Neee! Echt niet! Zen doe je maar op je kussen.

2010-07-01

Charly Lownoise op de BOS

"Zonder wrijving geen glans" is een mooie docu over Ramon Rollfs of Roelofs aka Charly Lownoise door de BOS. Met Mental Theo de 'aanstichters' van populaire happy hardcore en met Dune toch wel persoonlijke favorieten in dat genre. :)

Na een burn-out besloot Ramon een jaar lang geen optredens te doen, zen op te pakken en te herbezinnen op waar het nou om ging. Naast nog af en toe optredens geeft hij nu ook les bij zen.nl in Den Haag.

Hij leest stukjes voor uit z'n autobiografie "Autobiografie van een DJ". In het Duits heeft het als ondertitel: "zwischen Turntable und Klangschale". In Nederlands is het gewoner-want-al-gek-genoeg: DJ in de grote-mensen-wereld. En da's dan ook de rode lijn in de documentaire: opgroeien en je plek ontdekken in die grote (mensen) wereld. Hij komt als integer en overwogen over.

Z'n leraar klinkt als een therapeut: "Ramon heeft bij mij een ontwikkeling doorgemaakt van iemand die heel hectisch leefde, naar iemand die veel meer in balans is gekomen." Beetje eng, dat "bij mij" en voordat je het weet wordt zo'n verhaal ook een reclame praatje: jij kunt ook meer in balans komen etc door Zen! Niemand heeft recht op meer gemak, meer balans of rust omdat je 6 maanden zent. Of 4 jaar of 30 jaar. Het kan zelfs leiden tot het je aanpassen aan een zen-plaatje van hoe het hoort: Scherp, in balans, overwogen. En dan ben je kwijt wat je juist in beweging zette, wat je 'echt' raakte. Genoeg over de gevaren van de Ster: Ramon lijkt 'iets' te hebben.

Afsluitend dan nog wat ouderwetse naijver: een goed uitgeruste geluidsstudio en een fijne zen-zandbak op de zolder van z'n boederijtje/oud klooster. Even die stenen aan de kant en dan kun je er indoor beach-volleyen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten