Neee! Echt niet! Zen doe je maar op je kussen.

2010-07-31

De reis naar het westen

Ik stuitte vandaag op "De reis naar het westen", een oud Chinees verhaal over een monnik die met 3 reisgenoten op ingeving van de Boeddha een reis maakt om een paar heilige soetra's op te halen in India. Eén van die reisgenoten is Sun Wukong, een nogal geweldadige aap, die Subhuti als leermeester heeft - zelf weer bekend van de Diamant Soetra. Onderweg beleven ze een boel spannende, geweldadige en sappige avonturen. Klinkt als cool. Dus es kijken hoe ver ik in deze Engelse pdf kom: Journey to the West.

Het boek is veelvuldig herverteld, opgevoerd (chinese opera), verfilmd en diende als leidraad voor de opera "Monkey, journey to the West" (2008) van de mensen achter Gorillaz. Hieronder een 'special feature' filmpje:Ook cool is het Japanse, in China opgenomen en in het Engels gedubte "Monkey", eind jaren 70. En alweer staan een heleboel afleveringen gewoon op internet.

Update: De pdf is onleesbaar (onhandig opgemaakt/veel). 'k Heb 'm maar online besteld.

1 opmerking:

  1. Het hoofdpersonage van de originele Dragonball reeks is hier ook op gebaseerd: aap met een missie, vliegt op een wolk, heeft een stok die groeit en krimpt ... :)

    BeantwoordenVerwijderen