Neee! Echt niet! Zen doe je maar op je kussen.

2010-01-25

Rappende en tappende monniken

Tempels sluiten bij bosjes in Japan. Daarom zijn er verschillende monniken die hun monnik-zijn op een iets modernere manier vorm proberen te geven. Een cocktailbar met een monnik achter de tap, of een hip hop monnik die de Boeddhistische Boodschap brengt. En het hele boeddhistische internet schrijft erover. Natuurlijk wordt erover gezeurd: 'alcohol is echt niet goed voor je beoefening', maar gelukkig ook: hoera voor 'dharma drinks'.

Dus hier komt ie (nog een keer):

"Buddha's doctrine is a treasure for us," Tagai said. "But we're not able to convey his wisdom to the people if we only stick with the old ways. So I try to use a new way to spread Buddha's doctrine. I want to spread Buddhism to the young by using the language they easily understand. Buddhism itself hasn't changed. It's just the way it's presented."

Goedzo :). Lekker mee doorgaan.

Wat mij (weer) opvalt is dat boeddhisme in Japan veel meer 'ritueel' en trommels, boekjes, tafeltjes, wierook, belletjes... gewoon veel meer spulletjes gebruikt dan dat wij in ons zitgroepje. Maar ja, als je als religieuze stroming tempels weet neer te zetten dan moeten er spulletjes in. Het laatste van de '10 plaatjes van de os' gaat over de terugkeer naar de markt. Als je het zo ziet zijn ze met een halve tempel inboedel richting Shinjuku getrokken. Maar goed, lijkt me toch een prima plek om na te borrelen na een avondje zitten.

op cnn via oa theworsthorse

Geen opmerkingen:

Een reactie posten